Istana Kehakiman, Persiaran Perdana, Presint 3, Putrajaya
lounge hakim

Lounge Hakim merupakan ruang yang disediakan untuk kemudahan YAA/YA Hakim semasa menggunakan Perpustakaan bagi tujuan rujukan bahan. Ruang ini juga turut dijadikan tempat perbincangan di kalangan YAA/YA yang menerima tetamu khas dari dalam dan luar negeri

Sudut Bacaan ringan

Ruang ini menyediakan bahan bacaan bersifat santai seperti fiksyen/novel, suratkhabar harian, buletin pelbagai agensi dan lain-lain untuk bacaan pengguna perpustakaan.

bilik perbincangan

Bilik perbincangan ini mampu memuatkan 10 hingga 12 orang dalam satu masa untuk mengadakan sesi perbincangan atau mesyuarat, ianya perlu ditempah terlebih dahulu agar penggunaannya mengikut jadual giliran pemohon.

sudut karel

Sudut Karel disediakan kepada pengguna yang memilih untuk membuat rujukan secara privasi tanpa gangguan pengguna lain yang lalu lalang di ruang membaca.

sudut hipermedia

Sudut Hipermedia menyediakan kemudahan akses pangkalan data, eBook serta carian melalui internet kepada semua pengguna perpustakaan termasuk orang awam. Walaubagaimanapun penggunaan User ID dan Password semua pangkalan data akan dikawal oleh kakitangan perpustakaan yang bertugas di kaunter.

ruang membaca

Ruang membaca perpustakaan ini mampu menampung 50 hingga 60 pengguna dalam satau-satu masa dalam membuat rujukan bahan dan perbincangan kumpulan kecil.

WAKTU OPERASI PERPUSTAKAAN
Isnin - Khamis 8.00 pagi hingga 1.00 petang
2.00 petang hingga 5.00 petang
Jumaat 8.00 pagi hingga 12.15 tengahari
2.45 petang hingga 5.00 petang
Sabtu, Ahad dan Cuti Kelepasan Am
TUTUP