Istana Kehakiman, Persiaran Perdana, Presint 3, Putrajaya
Koleksi bahan-bahan di perpustakaan ini terdiri daripada terbitan dalam bidang perundangan dan kehakiman.

STATUT DAN PERUNDANGAN

Koleksi ini meliputi akta, pindaan akta, ordinan, peraturan, enakmen, warta kerajaan dan perbahasan parlimen serta pekeliling perkhidmatan awam.
ALASAN-ALASAN PENGHAKIMAN

Merupakan rumusan keputusan penghakiman sesuatu kes mahkamah yang dibuat oleh YAA/YA Hakim Mahkamah Persekutuan, Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Tinggi MalaysiaLAPORAN DAN JURNAL UNDANG-UNDANG

Terdiri daripada koleksi kes-kes mahkamah yang dilaporkan dan tidak dilaporkan. Laporan ini terdiri daripada kes-kes daripada All Malaysian Reports, Current Law Journal, Malayan Cases, Malaya Law Review dan lain-lain serta laporan serta jurnal undang-undang dari negara-negara Komanwel seperti All India Report, All England Reports, Criminal Law Journal, Commenwealth Law Report dan lain-lain.

MONOGRAF

Koleksi utama bagi monograf/buku-buku adalah dalam bidang perundangan dan terdapat juga koleksi umum seperti ekonomi, pengurusan, perhubungan awam dan latihan untuk rujukan dan pinjaman.

TERBITAN-TERBITAN LAIN

Terbitan-terbitan lain yang diperolehi secara hadiah adalah terbitan-terbitan dari jabatan agensi kerajaan, agensi bukan kerajaan, institusi dalam dan luar negeri.

KOLEKSI MAJALAH/MAKALAH

Meliputi majalah-majalah antarabangsa dan dalam negara seperti Personal Money, pc World, Asian Defence Journal dan lain-lain.


kOLeksi artikel suratkhabar

Meliputi artikel daripada suratkhabar berhubung dengan Mahkamah Persekutuan Malaysia, Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Khas termasuk kes-kes mahkamah.

PENGUMUMAN!!!
UNTUK MENGAKSES PLATFORM EBOOK LEXREAD SETIAP PEGAWAI PERLU MEMPUNYAI ID PENGGUNA DAN KATA LALUAN BERDAFTAR DENGAN PIHAK LEXISNEXIS MALAYSIA. UNTUK MEMBUAT SEMAKAN SENARAI PENDAFTARAN PERTANYAAN BOLEH DIEMELKAN KEPADA zakiyusof@kehakiman.gov.my ATAU manorrazila@kehakiman.gov.my ATAU MENGGUNAKAN KEMUDAHAN ‘LIVE CHAT’ YANG DISEDIAKAN UNTUK MAKLUM BALAS SEGERA.