Istana Kehakiman, Persiaran Perdana, Presint 3, Putrajaya

Sumber Terbuka (Pautan)

SAGE platform untuk pengarang, editor dan masyarakat terkemuka. Menerbitkan lebih daripada 1,000 jurnal, dari pelbagai disiplin ilmu, SAGE bersedia untuk memenuhi keperluan anda.

Duke Law Journal adalah antara beberapa jurnal undang-undang terkemuka yang menjadikan kandungan penuh semua artikel yang diterbitkan dalam Jurnal tersedia secara percuma.

Directory of Open Access Journal (DOAj) dilancarkan pada tahun 2013 dengan 300 jurnal akses terbuka. Hari ini, pangkalan data bebas ini mengandungi lebih daripada 15 000 jurnal akses terbuka yang dikaji oleh rakan sebaya yang merangkumi semua bidang sains, teknologi, perubatan, sains sosial, seni dan kemanusian. Jurnal akses terbuka dari semua negara dan dalam semua bahasa dialu-alukan untuk memohon penyertaan.

Pelapor dalam penerbitan akses terbuka ilmiah, Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDP) telah menyokong komuniti akademik sejak tahun 1996. Berpusat di Basel, Switzerland, MDPI mempunyai misi untuk memupuk pertukaran ilmiah terbuka dalam semua bentuk, di semua bidang. 341 jurnal akses terbuka yang dikaji oleh rakan sebaya kami disokong oleh lebih daripada 84,200 editor akademik.

Akses terbuka Elsevier kepada kerjasama, insklusif dan telus dunia penyelidikan di mana pengarang, penyelidik dan institusi akademik dapat berkongsi pengetahuan dan membina kerja masing-masing untuk memajukan hasil. Sebagai salah satu penerbit akses terbuka terbesar di dunia, Elsevier membolehkan akses terbuka di hampir semua 2.650-nya jurnal, dengan 500 jurnal boleh dibuka sepenuhnya.

Perpustakaan Institut Undang-undang India yang ditubuhkan pada tahun 1956, adalah salah satu perpustakaan undang-undang terkemuka di Asia dan menarik para cendekiawan dari seluruh Dunia untuk penyelidikan undang-undang. Suruhanjaya Geran Universiti telah mengiktiraf perpustakaan sebagai tempat untuk penyelidikan undang-undang yang membawa kepada gelaran doktor dalam bidang undang-undang sains poliitik.

Cambridge University Press bermula dari tahun 1534 dan merupakan sebahagian daripada University of Cambridge. Misi kami adalah untuk menediakan peluang dan membuka potensi individu dengan penyelesaian pembelajaran dan penyelidikan terbaik.

WAKTU OPERASI PERPUSTAKAAN
Isnin - Khamis 8.00 pagi hingga 1.00 petang
2.00 petang hingga 5.00 petang
Jumaat 8.00 pagi hingga 12.15 tengahari
2.45 petang hingga 5.00 petang
Sabtu, Ahad dan Cuti Kelepasan Am
TUTUP